Alles over het Selva Santa Fe

Selva Santa Fe is een uniek project, zowel in aanpak als in verkoop.  Maar wat maakt het dan uniek?  We zetten het even op een rijtje:

 • Grote kavels in dicht bebost gebied
  De meeste projecten in Panama beginnen met kale weide grond die vroeger werd gebruikt voor de veeteelt.    Vroeger was het vaak bos maar de Panamese veehouders hielden bepaald niet van bos en hadden liever een kale weide. Wij proberen met ons project een mooi stukje bos te redden door een balans te creeren tussen recreatie en natuur. Met nog geen 8% van onze grond bestemd voor wonen en infrastructuur leggen wij op een unieke manier de nadruk op natuurbehoud.
 • Een werkelijk ‘groene’ aanpak
  Wij garanderen aan (en eisen van) onze kopers dat ons groene concept wordt uitgevoerd. Elk ruime kavel – ruim 1.5 hectare – mag maar voor een klein deel bebouwd worden en dit moet op een ecologisch verantwoorde manier gebeuren.  Dit is wettelijk geregeld met een zogeheten ‘conservation easement’.  Eigenlijk is elk kavel een onderdeel van een beschermd natuurgebied.  Het zal dus nooit gebeuren dat uw buurman ineens een apartamenten gebouw neer gaat zetten.  Ook wij als ontwikkelaar zijn aan onze regels gebonden en kunnen deze niet meer veranderen.
  Verder zorgen wij voor het gebruik van duurzame energie zoals zonne- en windenergie en waterkracht – allemaal voorhanden in ons project en complementair qua te leveren capaciteit.
 • Betaalbaar
  Doordat onze kavels groot zijn, is er veel minder infrastructuur nodig .  Dit levert een dramatische bezuiniging op in de aanleg van wegen en regenwaterafvoer.  Verder is onze insteek gericht eerst gericht op natuurbehoud en daarna op winst.  En omdat wij direct met onze aanstaande kopers praten hebben wij geen dure verkoopmachine en propaganda apparaat. We hebben liever dat mond-op-mond reclame voor ons het werk doet dan dure folders. 
  Ook al duurt dat misschien wat langer.
  En tenslotte, ja, het strand is mooi maar is het waard daar 5-6x zoveel voor te betalen?  Als deze redenen betekenen dat we lagere prijzen kunnen vragen.
 • Locatie, locatie, locatie
  Zoals we hierboven al zeiden, strandlocaties of ‘ocean view’ is mooi maar DUUR. En als dan naar uw 2e huisje in Panama komt voor een paar weken vakantie, dan wilt u toch het liefst op een wat meer centrale locatie zitten zodat u alle andere mooie plekjes in het land ook kunt bezoeken zonder het hele land door te moeten rijden. Bij ons kunt u straks op vele manieren van de natuur genieten.  De hele dag op het strand liggen gaat toch ook een keer  vervelen?
 • Een prima investering
  Doordat onze kavels zo betaalbaar zijn in deze eerste ontwikkelingsfase  – echt betaalbaar: dat wil zeggen: USD 3-4 per m2 i.p.v. Euro $ 10-15 per m2  (!) –  kunt u werkelijk gegarandeerd op een waardestijging rekenen.
  Naarmate Panama meer ‘ontdekt’ wordt zal onze centrale locatie, de nabijheid van een internationaal vliegveld, nieuwe wegen naar de Caribische kust uw investering een hoop meer waard maken. En zoals iedereen kan begrijpen, het is een stuk makkelijker van $ 4 naar $ 8 per m2 grondwaarde te gaan dan van $ 15 naar $ 30.
  In deze roerige economische tijden kunt u beter safe spelen.  Dan krijgt u uw inzet bij de opleving dubbel en dwars terug.

Tot we onze site verder ontwikkelen verzoeken we u onze Engelse website www.selvasantafe.com te bezoeken.  Uiteraard beantwoorden we graag uw vragen in het Nederlands.

Your Comment