Investeren in Panama

prijzen vergeleken bouwkavels in Panama

Een Nederlandstalige Google zoekopdracht naar ‘grond in Panama’ levert een hoop resultaten op.  Bijna allemaal bieden deze websites grond aan als investering of belegging:  “u koopt de grond; wij verhogen de waarde” om maar eens een website te quoten. 

Die claim wilden we wat nader onderzoeken omdat er naar onze mening verwachtingen worden gecreerd die moeilijk of onmogelijk waar te maken zijn.   We geloven dat het Panama een prima plek is om te investeren in grond maar zoals altijd, location, location, location.  En, je moet je grond voor een scherpe prijs kunnen kopen anders is het ‘upward potential’ minimaal. 

In deze post hopen we duidelijk te maken waarom we denken dat onze aanpak er voor zorgt dat ook u nog een rendement op uw investering kunt verwachten.

Een van de meeste bekende aanbieder van grond in Panama is de Kavel Company.  Dit bedrijf opereert 2 verschillende websites om hun kavels aan te bieden: www.kavelcompany.nl en  www.vastgoedtrader.nl  (hun sites www.grondbeleggingen.com en www.panamalot.nl zijn ondertussen weer uit de lucht).  

Hun grote project is in Puerto Armuelles, tegen de grens van Panama en Costa Rica.  Voor zo’n Euro 15 per m2 heeft u een mooi kaveltje van zo’n gemiddeld 1.000 m2. Persoonlijk vinden we het een beetje ver weg van alles maar je hebt wel ‘ocean view’ voor relatief weinig geld.  En de infrastructuur van het project zelf is prima in orde.

Mooi uitzicht van Puerto Armuelles strand,  een gebied dat sinds het vertrek van United Fruit Company (bananen) tot de economisch meest achtergestelde plekken van Panama behoort

Een andere aanbieder is  www.pacificwindow.nl . Ook al bij Puerto Armuelles maar nu aan het strand.   Voor Euro 22 per m2 mag u hier mee doen.  

Omdat ze het terrein in zoveel kleine stukjes opdelen is er veel meer relatief duur grondverzet nodig met alle bijkomende supervisie dus deze kavels kosten een flinke duit. 

Bij ons project www.selvasantafe.com hebben we bewust een andere aanpak gekozen.  Minimaal grondverzet en wegenaanleg dankzij enorme kavels. Je spaart de natuur en je bankrekening.   Bovenal, met Selva Santa Fe koopt u een betaalbaar stukje tropische jungle en helpt u mee het regenwoud te handhaven en uit te breiden op een centrale lokatie in Panama (2.5 uur rijden van Panamastad).  Resultaat: een aankoopprijs van $ 2-3 per m2.  Dat vinden wij betaalbaar.  Daar zit ‘upward potential’.

Bottom line: voor u een keus maakt, doe uw huiswerk.   Als u eens verder wilt kijken naar wat de prijzen voor onroerend goed zijn, kijk dan eens naar www.panamarealtor.com.   Ons advies voor wie grond wil kopen in Panama: neem geen overhaaste beslissing, kom eerst eens kijken, reis eens een weekje of 1-2 rond,  vraag rond in Yahoo Groups die over Panama gaan en laat u niet teveel beinvloeden voor fraaie websites met mooie foto’s en grote verhalen.  En zoals we al zeiden: location, location, location.

About The Author

thorwald

Other posts by

Author his web sitehttp://www.selvasantafe.com

13

09 2010

Your Comment