Achtergrond van dit project

Toen bij ons het idee van Selva Santa Fe vorm begon aan te nemen werd snel duidelijk dat we een ‘niche’  in de markt  aan zouden gaan bieden.   Wellicht een concept dat niet bij iedereen zou aanspreken of het meest rendabel voor ons zou zijn  maar wel een project waar we zelf volledig achter konden staan; de  verwezelijking van onze visie: ‘als je iets doet, doe het dan gewoon goed’.

Het begon allemaal met een bezoek aan Santa Fe in de provincie Veraguas.  Op aanbeveling van een Amerikaanse makelaar die daar woonde en overnachtte in onze Balboa Inn Bed & Breakfast, gingen we een keer een kijkje nemen.  Wie wil er immers niet een mooie grote lap grond waar je lekker de ruimte hebt, natuur om je heen in plaats van buren en nog betaalbaar ook.

We hadden er een prima (lang) weekend.  We overnachten in een kleine, simpele B&B (La Quia) van een Belgische dame.  De kinderen gingen elke dag paardrijden (wij dus ook) en dat vonden ze een geweldig avontuur. En we zwommen elke dag op verschilllende plekken in de rivieren rondom Santa Fe.    Uiteraard gingen we ook naar grond kijken en zagen een paar hele leuke kavels.

You Tarzan - me Jane !   Onze kinderen hadden lol in de grote rivier

Maar ja, met prijzen van $ 4-6 per m2 voor kavels van 5-10 hectares vonden we ze nogal prijzig om gewoon een 2e huisje neer te zetten.  Als je dan commercieel iets wil gaan doen zoals een ’nature lodge’, dan gaat het aardig oplopen.  En hoewel Santa Fe goed bereikbaar is vanaf de  Panamerican Highway – vanuit Santiago, was het toch een dik uur rijden (4.5 uur vanuit Panamastad).   Bovendien was een groot deel van de lol het zwemmen in de nabijgelegen rivieren.  In het echt droge seizoen geen probleem maar in de andere 7 maanden per jaar veranderd die rustig stromende rivier in een veel sneller stromende massa water met af en toe boomstronken en draaikolken.  Leuk om te zien maar niet om in te zwemmen!  

Dus hoewel het idee voor een mooie lap grond in de bergen en schitterende natuur geboren was, gingen we toch ergens anders zoeken.  Een lodge managen op 4.5 uur rijden of een huisje zo ver weg, nee, dat liever niet.

En zo kwamen we na lang zoeken uit bij ons terrein van Selva Santa Fe. Genoeg grond zodat we iedereen die net zoals wij een prachtig stukje eigen natuur wilde hebben van dienst konden zijn.  Ruimte zat om op ons eigen terrein paden aan te leggen voor paardrijden of ‘hiking’ en km. ruimte in de omtrek.   Een aantal kleine riviertjes en schitterende watervallen waar kinderen ook in de regentijd in zouden kunnen zwemmen.  

De locatie was ook beter. Binnen een uur zat je op de mooie stranden van Santa Clara, San Carlos en Playa Blanca (Pacific) en maar 2 uur rijden van Panamastad!   Dat was natuurlijk ook niet verkeerd.  Het beste nieuws was het bericht dat uitstekende weg van Llano Grande naar Coclesito (zie kaart) door zou worden getrokken naar de kust en tzt naar Colon.  Stel je voor, maximaal 1.5 uur rijden van beide kusten?  En op 350-450 m. wat koeler dan aan de kust maar ook niet dat hele frisse van Boquete waar je  ‘s avonds de open haard aan moet doen. Ja, daar komen we niet voor naar Panama!

Een van de vele mooie watervallen op ons project
Dus, zo is het gekomen en daarom vinden we het een van de beste plekjes van Panama die we graag met u delen.  We geven elkaar immers ruimte genoeg!

About The Author

thorwald

Other posts by

Author his web sitehttp://www.selvasantafe.com

05

06 2010

Your Comment